Welkom

Op deze website vindt u informatie over osteopathie in het algemeen en over mijn praktijk in het bijzonder.

Consultatie enkel na afspraak op 0499 / 725 637

Wanneer u uw afspraak niet zou kunnen nakomen, gelieve dan steeds 24 uur vooraf te annuleren, AUB.

Praktijkadres

Kon. Astridlaan 148/002
B-2800 Mechelen 

Contact: info [at] osteopathie-mechelen [dot] be


Steun onze erkenning

Ruim 15 jaar na de stemming van de wet-Colla, die een regeling zou bieden voor de niet-conventionele geneeswijzen, waaronder de osteopathie, werd deze nog steeds niet geïmplementeerd. Nadat, tijdens de vorige legislatuur een bijna-regeling door de Open-VLD werd getorpedeerd lijken ook nu de eerste gesprekken met Minister van Volksgezondheid De Block allerminst hoopgevend voor ons beroep. 
 
Reeds 40 jaar werken wij als osteopaten in de eerstelijnszorg en nu wil de minister ons onder voorschrift van de huisarts laten werken. Hiermee legt ze de beslissingen die gedurende twee jaar binnen de paritair samengestelde Kamer voor Osteopathie (met osteopaten en vertegenwoordigers van de faculteiten geneeskunde) werden uitgewerkt, gewoon naast zich neer. 
Wanneer we deze, voor onze  beroepsgroep onmogelijke, deal niet aannemen, heeft mevrouw De Block nog een verassing in petto, namelijk : de osteopathische zorg BTW-plichtig maken.
 
We zouden daarom graag een beroep doen op jullie steun voor een waardige erkenning van ons beroep via de volgende link : http://osteopathie.be/nl/steun-onze-erkenning/ 
 
Wanneer u zich graag op een objectieve en onderbouwde wijze wenst te informeren waarom de beroepsgroep van Belgische osteopaten meent de eerstelijnsfunctie voor de osteopaat te kunnen verantwoorden en wanneer u meer informatie wenst over het evidence based gehalte van ons beroep kunnen de volgende documenten raadplegen : 
 
 
 
Met grote dank voor uw steun.
 
Uw osteopaat
 
Patrick van Dun
 
Comments